Deze maand in panna

PANNA! Magazine 83 superinterview met Brian Brobbey, Jackie Groenen, talentenfabrieken en acht superposters!

Een superinterview met Brian Brobbey, Jackie Groenen uitgebreid aan het woord en Malik Tillman ontleed! Het is allemaal te vinden in de nieuwe editie van PANNA! In nummer 83 ook een bijzondere In Kaart waarop je ziet waar de beste jeugdopleidingen van de wereld staan, we gaan in de PANNA! Awards op zoek naar de beste voetbalinfluencer en spraken met AZ-talent Myron van Brederode. En natuurlijk acht superposters!

Zo kunnen we doorgaan. We lezen welke bijzondere spelregels het voetbal kende in de beginperiode, welke speciale huisdieren de beste voetballers van de wereld hebben, wat voor elftal op het veld zou verschijnen als we alleen kijken naar het aantal Instagram-volgers van de bewuste voetballers en we ontleden Liverpool. Allemaal te lezen in PANNA! 83, die via deze link ook handig online is aan te schaffen. Voor 15.00 uur besteld, betekent nog diezelfde dag verstuurd.

Dan moet je vast ook lachen om de dieren die een ware Belligol doen, de leuke fotostrip, de reacties in de Gesnapt en natuurlijk de moppentrommel. Je leest en ziet hoe supermooi straks Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid, eruitziet. De PANNA!-Wiki gaat over het fenomeen witte zakdoekjes, we brachten een bezoek aan het NK FC 24, in de Vriend van PANNA! stellen we Jelani voor en uiteraard weer een strip over onze mascotte Sicky.

Superinterview Brian Brobbey

Zoveel mogelijk scoren, de Conference League winnen en straks mee naar het EK in Duitsland. En daar vlammen. Brian Brobbey heeft duidelijke doelen. Ajax draait dit seizoen stroef, maar de net 22-jarige aanvaller is een uitzondering en presteert uitstekend. "Tevreden? Nee, er zijn nog genoeg punten om te verbeteren."

In Kaart: Opleiders

Het lijken wel fabrieken. Geen rokende schoorstenen of ronkende machines, maar wel een onophoudelijke stroom van topkwaliteit. Bij deze voetbalclubs rollen supertalenten van de band! Welke clubs verdienden de afgelopen tien jaar het meeste geld aan transfersommen voor spelers uit de eigen opleiding? Dat zochten we uit bij deze aflevering van In Kaart.

Nieuw Bernabéu

Jorrel Hato speelde in de Onder 15, Frenkie de Jong droeg het shirt van Ajax en niemand wist wie Erling Haaland was toen Real Madrid begon met de verbouwing van hun voetbalkasteel genaamd Santiago Bernabéu! Vijf jaar geleden speelde De Koninklijke voor het laatst in een vol thuisstadion. Nu de verbouwing van dit vorstelijke onderkomen bijna is voltooid, laat PANNA! zien waarom het Santiago Bernabéu het allerdikste stadion van Europa wordt!

Jackie Groenen

Ze speelde in Nederland, Duitsland, Engeland en sinds de zomer van 2022 in Frankrijk. Paris Saint-Germain betaalde 150 duizend euro voor haar. Daarmee werd Jackie Groenen in een klap de duurste Nederlandse speelster ooit. De middenvelder, die met de OranjeLeeuwinnen Europees kampioen en tweede op het WK werd, wil nu ook met een club prijzen winnen. "De Franse competitie is zwaar, maar we gaan ervoor."

Huisdieren van voetbalsterren

Na een pittige training of een loodzware wedstrijd is niets fijner dan thuis begroet worden door je dierenvriend. Ook topvoetballers hebben thuis vaak een vierpotige vriend rondlopen. PANNA! heeft de meest grappige, schattige en bijzondere honden of katten van de supersterren op een rijtje gezet. Deze voetballers kunnen niet zonder hun dierenvriend!

 

Superposters van Richarlison (Tottenham Hotspur), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jill Roord (Manchester City), de teamfoto van PSV, Brian Brobbey (Ajax), Harry Kane (Bayern München), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Vangelis Pavlidis (AZ).

PANNA! 83 valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. De editie ligt ook in de winkelschappen. Zo is hij verkrijgbaar bij vele supermarkten, bij de (kantoor)boekhandels en ligt hij op vele reislocaties. Denk aan de NS-stations en vliegvelden als Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Uiteraard is PANNA! 83 ook gemakkelijk online te bestellen. Via deze link zo gebeurd. Voor 15.00 uur besteld, betekent nog diezelfde dag verstuurd. Een abonnement nemen, is helemaal handig. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!


Word abonnee! Bestel PANNA! Magazine 83 los